Det danske liv i Alanya del 1

Panorama Homes Network

Det danske liv i Alanya del 1

  • 2022-04-07

Mange spørger måske sig selv, hvad kan få danskere til at flytte til Tyrkiet?

Det samme spurgte jeg mig selv om for mange år siden, hvor jeg slet ikke kunne se mig selv bo andre steder end i skønne og velkendte Danmark.

Jeg havde altid en forestilling om, at jeg som pensionist skulle flytte til syden, hvor jeg skulle sidde på fortovskanten og se på alle de travle og unge mennesker drage forbi.

Men jeg havde aldrig troet, at jeg i en alder af 36 år ville ende op i Alanya, med intet ønske om at vende tilbage til Danmark.

Og hvordan kom jeg så dertil, spørger du måske dig selv???

Min mand er tyrkisk, og jeg har altid rejst meget på ferie i Alanya. Jeg har dog altid glædet mig til at komme hjem til Danmark, når ferien var forbi.

Denne gang tog jeg en længerevarende ferie i skønne Alanya, og stod pludselig i en situation, hvor jeg ikke ville hjem.

Hver morgen vågner min datter og jeg til duften af havet, den smukke udsigt over Taurus bjergene og den vidunderlige følelse af ro i hele kroppen.

Når vejret er gråt og trist i lille Danmark, har vi her den æstetiske blå himmel og den strålende sol foroven.

Og hvordan kan man undgå at føle 100% ro og glæde, når man vågner op til det næsten hver morgen.

Selvfølgelig er livet i Alanya også hektisk, bare se på tyrkernes kørsel :-) 

Men tyrkere har den fantastiske egenskab, at de aldrig har for travlt til at nyde livet med en hyggelig samtale over en kop varm tyrkisk te. En anden god egenskab er også, at de er utrolig hjælpsomme. Man føler sig som udlænding aldrig ladt alene, da man altid kan spørge om hjælp hos de mange mennesker på gaden.

Jeg oplevede for nylig at være i et biludheld i Pamukkale, hvor jeg aldrig havde befundet mig før. Politiet talte ikke engelsk, så jeg var rimelig meget på bar bund. Ud af det blå kom pludselig en kvinde som en engel sendt fra himmelen. Hun ser jeg står i vejkanten med politi rundt om mig og spørger så, om hun skal hjælpe mig samt oversætte for mig, da hun talte engelsk. Hun hjalp mig med at få bilen på værksted, tilbød mig at sove i hendes lejlighed samt lave mad til mig. Jeg var dybt forarget,og havde kæmpe respekt for den hjælpsomhed og gæstfrihed, som denne kvinde viste mig.

Og dette er blot et enkelt eksempel på, hvor hjælpsomme og imødekommende det tyrkiske folkefærd er.

Livet i Alanya er derfor trygt og skønt.

Følg med i min næste blog, og læs om andre aspekter af livet som dansker i Alanya/Tyrkiet.

Det danske liv i Alanya del 1


Latest Blogs

Looking for a dream home?

We can help you realize your dream of a new home