At bo i Alanya

Panorama Homes Network

At bo i Alanya

  • 2022-04-07

At bo i Alanya er en helt speciel ting, når man er der året rundt. Årstidernes skiften mærkes - og personligt er min favorit tid foråret. I marts måned springer alt ud og alting er grønt og frodigt efter et par måneder med masser af regn og storme - og nogle gange også kulde. Der arbejdes på højtryk alle steder for at gøre klar til den kommende sæson. Gartnerne er i gang med at gøre alting smukt. Der plantes blomster. På det tidspunkt kan man se et hav af tulipaner ved haven bag Ataturk Statuen. 

En anden ting der er helt fantastisk i Alanya er at man også kan følge sæsonen på markederne, når vi handler ind. I januar og februar er der friske lækre jordbær fra Antalya området og så skifter det ellers året rundt. Det er skønt at kunne købe alverdens lækre frugter og grønsager, der alle sammen er lokalt produceret. 

Jeg har også haft god brug af de forskellige koncerter, udstillinger osv. som der er året rundt i Alanya. Der er altid noget for enhver smag. 
Er der ikke noget at gå til er det skønt at sidde på hovedgaden en søndag med en kop kaffe eller cay og nyde livet og se på mennesker. Der er stor aktivitet - især efter at Alanya de seneste år er blevet en stor universitetsby. Det har givet byen et løft i vintersæsonen. Der er altid folk på gaden. 

Når man bor i Alanya er det ofte nemt at spise ude. Vi spiser ofte lokalt og også det lokale mad. Det er skønt at gå ind på en lille restaurant/cafe og få fx Lahmacun med salat og Ayran. Eller Köfte med Piyaz salat. Det må i ikke snyde jer selv for. Billigt og smager som fuglene synger. 

At bo i Alanya


Latest Blogs

Looking for a dream home?

We can help you realize your dream of a new home